Knoll B.V.

Registratie- & Kentekenplicht voor (land)bouwvoertuigen. KNOLL B.V., HELPT U HIERMEE!


Categorie:  Over ons
donderdag 24 december 2020 om 09:16

Vanaf 1 januari 2021 moeten eigenaren van nieuwe (land)bouwvoertuigen die op de openbare weg rijden hun voertuigen registreren en voorzien van een kentekenplaat. Voor bestaande landbouwvoertuigen geldt dan een registratieplicht. In 2025 moet alles geregistreerd en gekentekend zijn.

Voor gebruikers en eigenaren van zelfrijdende landbouwvoertuigen kunnen de regels en de uitzonderingen een puzzel zijn. Maar met wat voorwerk wordt het duidelijker. Uitgangspunt voor de nieuwe wet is het verhogen van de maximumsnelheid naar 40 kilometer per uur, geeft Jarold Knoll van Knoll B.V. uit Staphorst aan. „Daar horen wettelijke eisen bij, zowel nationale als Europese.” Die eisen, voor zowel snelheidsverhoging als bijvoorbeeld APK, vragen erom dat voertuigen herkenbaar en traceerbaar zijn. „Alles wat wielen heeft en sneller kan dan 25 kilometer per uur, zelfaangedreven of getrokken, valt onder de regeling.”

Vanaf 1 januari 2021 start een registratieplicht voor (land)bouwvoertuigen. Dat houdt in dat voertuigen en machines die vóór 1 januari 2021 in Nederland in gebruik zijn genomen geregistreerd dienen te worden. Voorbeelden zijn; trekkers / kranen / shovels / zandkippers /zwadharken etc., maar ook kleinere machines die harder rijden dan 6 km/h op de openbare weg komen in aanmerking.

Wordt er met het voertuig harder gereden dan 25 km/h, dan moet er een kentekenplaat op. Met ingang van 1 januari 2025 zijn alle geregistreerde (land)bouwvoertuigen verplicht een kentekenplaat te voeren.

Hulp bij registreren en het bestellen van kentekenplaten

Knoll B.V. uit Staphorst is een RDW-erkend bedrijf en kan u hulp bieden bij het registreren van uw voertuigen/machinepark. Tevens levert het bedrijf de juiste kentekenplaten behorend bij het kentekenbewijs van het voertuig na uitvoering van de (succesvolle) registratie bij RDW.

Wij hebben een informatieve flyer ontwikkeld waarin alle informatie betreffende het registratie- en kentekentraject uitgebreid beschreven wordt. Tevens vindt u de kosten die wij rekenen voor uitvoering van onze service en het leveren van de bij het voertuig behorende kentekenplaat.

Open deze flyer door op onderstaande link te klikken.

INFORMATIE FLYER ”REGISTREREN & KENTEKENEN VAN (LAND)BOUWVOERTUIGEN IN 2021”

Neem voor meer informatie contact op met Knoll B.V. via telefoon (0522-291377) of meld u aan via e-mail (werkplaats@knollbv.nl).


Foto's