Knoll B.V.

Kuhn Profile 20.2 voermengwagen afgeleverd aan Fam. Zandwijk


Categorie:  Mechanisatie
dinsdag 29 mei 2018 om 16:06

Afgelopen week heeft Gebr. Knoll een nieuwe Kuhn Profile 20.2 verticale voermengwagen afgeleverd aan de familie Zandwijk.

De wagen heeft een inhoud van 20m3. Door de brede bodem is de wagen op deze banden maar 272cm hoog. Op iets kleinere banden is de wagen slechts 256cm hoog. Hiermee kun je makkelijk in lage stallen voeren.

De wagen is standaard voorzien van RVS vijzels. in tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen slijten de vijzels niet (of in ieder geval minder) door het gebruik, maar juist door het stilstaan. Bij niet-RVS vijzels vormt zich dan een dun laagje roest op de vijzels wat er bij de volgende voerbeurt weer afgepoetst wordt. Dubbelop voordeel dus: veel langere levensduur van de vijzels en minder ijzerstapeling bij de koeien.

Het mooie van het verhaal is dat wij eigenlijk wel kunnen stellen dat de familie Zandwijk ANTI VOERMENGWAGEN was…
Enorme kostenpost en geen toegevoegde waarde…….

Na een demonstratie van een Kuhn voermengwagen was men gelijk om, waarna men toch een nieuwe wagen heeft aangeschaft.
Tijdens het gebruik van de mengwagen was het opmerkelijk hoeveel rust het bracht in de stal. Naar eigen zeggen was het bijna niet vertrouwd om tussen de koeien te lopen op het moment van voeren, nu komen lang niet alle koeien meer direct naar het voerhek tijdens het voeren. En dat al na 2x voeren met de voermengwagen. Zoveel meer rust in de stal geeft veel gezondere koeien, hierdoor minder (veearts) kosten en hogere melkproductie.

Wilt u ook proberen of een voermengwagen voor u van toegevoegde waarde is? In overleg is een demo beschikbaar. Neem hiervoor contact op met Erik Coster 06-48724919


Foto's