Knoll B.V.

Er wordt hard gewerkt, wind & waterdicht voor het einde van 2018! (#BouwUpdate 4)


Categorie:  Over ons
maandag 10 december 2018 om 20:50

Er wordt op dit moment erg hard gewerkt door verschillende partijen onder supervisie van hoofdaannemer Eikenaar BV uit Meppel!  Nadat wij ongeveer twee weken geleden in #BouwUpdate 3 geïnformeerd hebben over de bouw van de staalconstructie kunnen we in #BouwUpdate 4 absoluut zeggen dat er de afgelopen twee weken veel werk verzet is!  

Waar de mannen van Staalbouw Kampen twee weken geleden druk waren met het bouwen van de staalconstructie en Eikenaar BV uit Meppel met het metselen van de eerste muren met kalkzandsteenblokken zijn er in de tussentijd reuzenstappen gemaakt. Na een kleine 20 dagen werk is er een geheel gebouw verrezen in de vorm van een complete staalconstructie. Hierin zijn de contouren van het bedrijfspand duidelijk zichtbaar geworden en wordt het steeds duidelijker hoe de indeling van het gebouw van binnen zal worden.

Aan het eind van de samenstelling van de staalconstructie is tevens de bovenloopkraan geplaatst in de werkplaats. Hiervoor is gekozen omdat deze nu eenvoudig van bovenaf geplaatst kon worden ten opzichte van een later stadium wanneer het dak op het gebouw geplaatst is. De 5,0T dubbelligger zal ons in de toekomst  vast en zeker vaker te hulp komen dan vooraf verwacht en verhoogt de efficiëntie van werken!

Na het afronden van de staalconstructie zijn de betonnen wandpanelen geplaatst aan de onderzijde van het gebouw. Nadat deze vervolgens helemaal rond geplaatst zijn is er een montageploeg gestart met het plaatsen van de dakplaten. Hierop volgend is men direct verder gegaan met de sandwich gevelbeplating. Op dit moment wordt aan beide aspecten nog hard gewerkt en is de dakdekker begonnen met het isoleren van het dak en het aanbrengen van de bitumineuze dakbedekking.

Met nog een kleine twee weken voor de boeg tot de kerstvakantie zal er door verschillende bedrijven nog hard gewerkt worden zodat het gehele pand van boven en rondom wind- en waterdicht is. Dit op de ingang en de showroom na, welke voorzien zullen worden van een glazen gevel in 2019. In het nieuwe jaar zal dan verder gewerkt worden aan zowel de binnen- als buitenzijde van het gebouw volgens planning.

Bijgaand treft u verschillende foto’s aan van de werkzaamheden aan de staalconstructie en het plaatsen van dak en gevelbeplating. Blijf onze website en social media volgens voor de komende #BouwUpdates vanaf de bouwplaats.