Tawi Twin Revolution

Tawi Twin Revolution – de revolutie op gebied van minibalen persen en wikkelen!

De Tawi Twin Revolution, vierkante balen-perswikkelcombinatie is de enige machine ter wereld welke in één werkgang kleine (hooi)balen kan persen en wikkelen. De ontwikkeling van deze machine is voortgekomen uit de markt waar men gewoon was en twee werkgangen het proces uit te voeren. Een efficiënte machine welke twee werkgangen kan combineren is de oplossing. Uit deze vraag is de Tawi Twin Revolution ontwikkeld. De basis van de machine is een Massey Ferguson conventionele (hooi)pers, welke voorzien is van twee Tawi wikkelaars om zodoende de uitvoercapaciteit van de pers bij te kunnen houden.

Deze combinatie is in staat om 100-120 balen te persen en te wikkelen per uur. Het grote voordeel is dat één persoon de gehele combinatie kan bedienen. De machine is volautomatisch gestuurd door middel van een controlesysteem welke vanuit de tractor bedient kan worden. Tevens wordt de voortgang van het proces visueel weergegeven in het computerscherm.

Deze machine is een absolute must-have voor de professionele speler die capaciteit verlangt in de markt van gewikkelde hooibalen. Efficiënt, doeltreffend en revolutionair!

Foto's

Producteigenschappen

Revolutionaire machine – dubbele wikkelaar

Door de aanwezigheid van een dubbel wikkelsysteem is deze machine uniek in de markt. De geperste baal wordt door de transport elevator vanzelf naar de juiste wikkelaar getransporteerd, van waaruit deze vervolgens automatisch gewikkeld wordt.

Deze dubbele wikkelaar geeft de machine een ongeëvenaarde capaciteit en zorgt voor een maximale output.

Eigen hydraulisch systeem

Aangezien de machine voorzien is van twee separate wikkelsystemen is gekozen voor een eigen hydraulisch systeem met oliekoelers. Naast de gewenste capaciteit welke dit geeft, zorgt dit er ook voor dat de machine eenvoudig met alle tractoren vanaf 80 pk bedient kan worden.

Het hydraulisch systeem wordt door middel van de aftakas aangedreven waardoor u voor het werken met de Tawi Twin Revolution al een eenvoudige tractor in kunt zetten.

Baaltransfer van pers naar wikkelsysteem

Het ingenieuze baaltrafser systeem zorgt voor een zorgeloze verplaatsing van de baal vanuit de pers naar het wikkelsysteem. Een transportketting brengt de baal naar boven, waarna deze na het activeren van een schakelaar op het midden-plateau verplaatst wordt naar het vrije wikkelsysteem.

Van hieruit wordt de gehele wikkelcyclus uitgevoerd en wordt de gewikkelde baal na afloop keurig afgelegd in het weiland.

Dubbele wikkeltafel – wikkelt alle soorten balen

De dubbele wikkeltafel maakt het mogelijk alle soorten balen te wikkelen. Tevens ”lichte hooibalen” worden tijdens het wikkelproces perfect van twee kanten geklemd wat zorgt voor een goede afdichting en hoogwaardige kwaliteit balen.

Automatisch controlesysteem 

De Tawi Twin Revolution is voorzien van een bedieningsconsole, waarmee de operator het automatische proces kan volgen vanuit de cabine. Tevens worden enkele instellingen ingegeven in de computer. Wanneer ingesteld, bedient één druk op de startknop automatische  de complete cyclus van start tot finish.

Specificaties
Max. baalgrootteCapaciteitType persHydraulisch systeem
35,6 x 45,7 x 100tot 120 balen/uurMassey Ferguson 1839 ofEigen hydraulisch systeem
(BxHxL)Massey Ferguson 1840voorzien van oliekoeler
FoliestretchersWielenGewichtVereist vermogen
4x 360/375 mm.19/45-174950 kg.vanaf 80 pk
Neem direct contact met ons op