Tawi 250

Tawi 250 – minibalen wikkelaar, praktisch en veelzijdig

De Tawi 250 vierkante balenwikkelaar is dé meest efficiënte machine voor het wikkelen van vierkante minibalen. Tawi vierkante balenwikkelaars zijn een resultaat van jarenlange ervaring en precisie-engineering. De Tawi 250 is de vertrouwde keuze voor mensen die een hoge output eisen en continue prestatie willen leveren. Deze machine heeft een aantal ”unieke eigenschappen” zoals de snelle baalopname in combinatie met een dubbele wikkeltafel.

De dubbele wikkeltafel met constante rotatie zorgen voor een efficiënt wikkelproces van alle soorten balen; licht of zwaar. Het verzamelsysteem voor gewikkelde balen maakt de machine helemaal compleet, de gebruiker of klant vereenvoudigt hiermee aanzienlijk het logistieke proces!

Foto's

Producteigenschappen

Eigen hydraulisch systeem

De Tawi 250 balenwikkelaar heeft een volledig geïntegreerd hydraulisch systeem dat door de aftakas van de tractor wordt aangedreven. Dit vereenvoudigt de tractorwisseling en levert consistente prestaties, waardoor problemen met betrekking tot verschillende hydraulische systemen van tractoren, oliestromen en olietemperaturen worden geëlimineerd. Het hydraulisch systeem vermindert ook het risico op olievervuiling.

Efficiënt baalopname systeem

Het front baalopname systeem op de Tawi 250 maakt het moeiteloos laden van vierkante balen mogelijk. De transportketting kan ook gedurende het wikkelproces worden gebruikt om de volgende vierkante baal alvast te laden, zodat een hoge capaciteit gewaarborgd is.

 

Dubbele wikkeltafel – wikkelt alle soorten balen

De dubbele wikkeltafel maakt het mogelijk alle soorten balen te wikkelen. Tevens ”lichte hooibalen” worden tijdens het wikkelproces perfect van twee kanten geklemd wat zorgt voor een goede afdichting en hoogwaardige kwaliteit balen.

Balenverzamelsysteem voor 2 of 3 balen

Standaard is een Tawi 250 uitgerust met een balenverzamelsysteem. Gewikkelde balen worden gelost vervolgens systematisch verwerkt door de verzamelaar. Door middel van een instelling kan aangegeven worden of 2 of 3 balen verzameld moeten worden, of dat één baal direct gelost wordt. De verzamelde balen worden netjes parallel afgelegd zodat deze eenvoudig geladen kunnen worden.

Automatisch controlesysteem 

De Tawi 250 is voorzien van een bedieningsconsole waarmee de operator het automatische proces kan volgen vanuit de cabine. Tevens worden enkele instellingen ingegeven in de computer. Wanneer ingesteld, bedient één druk op de startknop automatische de complete cyclus van start tot finish.

 

Specificaties
Max. baalgrootteCapaciteitHydraulisch systeemBalen verzamelaar
Max. 0.5 m x 0.5 m x 1,20 mTot 120 balen/uurEigen hydraulisch systeemJa, voor 2 of 3 balen
FoliestretchersWielenGewichtOpslag wikkelfolie
2x 360/375 mm.340/55-161800 kg.16 rollen
Neem direct contact met ons op