Agronic MidiVario II

Agronic MidiVario II – de nieuwe generatie midibalenpersen

De Agronic MidiVario II, een midi rondebalen perswikkelcombinatie die nieuwe maatstaven zet. Met een MidiVario II koopt u ervaring en competentie op het gebied van midibalen.

AGRONIC kent de eisen die in de praktijk gesteld worden en dit is door ons vertaald in een doorontwikkelde machine. Door toepassing van innovatieve technieken zijn wij erin geslaagd een machine te ontwikkelen die voldoet aan wat een gebruiker verwacht; hoge persdichtheid, meer capaciteit en gebruiksvriendelijkheid!

 

 

Foto's

Producteigenschappen

Variabele perskamer

Wanneer het om variabele rondebalenpersen met hoge capaciteit en persdichtheid gaat, dan bent u bij de nieuwe AGRONIC MidiVario II absoluut aan het juiste adres. Veelzijdige toepassingsmogelijkheden en daardoor een hoge gebruiksgraad dragen bij aan de rentabiliteit van de MidiVario II. Met deze machine kunt u balen persen van 0,85-1,00 mtr. in diameter met een vaste breedte van 0,85 mtr. Ideale hanteerbaarheid van de balen is hierdoor gegarandeerd!

Perskamerketting

Het perskamer concept met de ketting elevator bewijst in de praktijk zijn keuze. De continu doorlopende ketting vormt balen met een hoge persdichtheid, heeft grip op alle materiaalsoorten en kent daardoor geen balenstilstand. Stro en hooi zijn bij droogte vaak zeer kort, echter met dit variabele perskamer systeem van Agronic is de machine onder alle omstandigheden betrouwbaar en vervult de verwachtingen van de gebruiker in alle omstandigheden.

Invoersysteem met snijrotor

Voor gelijkmatige invoer van gewas in de perskamer zijn de AGRONIC MidiBalers uitgerust met een invoer- en snijrotor. De snijrotor is voorzien van 7 inschakelbare messen welke allemaal in lijn staan voor een optimale snijkwaliteit. Met een grote diameter overtuigd de invoerrotor in betrouwbaarheid en capaciteit.

High-performance wikkelsysteem

Het volledig nieuw ontwikkelde wikkelsysteem met ingenieus baalovername systeem zorgt voor een perfecte afstemming van alle arbeidsprocessen. Dit resulteert in een capaciteitstoename van 20-25% ten opzichte van de eerste generatie AGRONIC MidiVario machines. De wikkelaar is uitgerust met twee 500 mm. stretch-units waarmee de baal volgens een vooraf ingesteld aantal lagen snel en doeltreffend gewikkeld wordt.

Bedieningsterminal

Het gebruiksgemak van de machine moet kloppen. Hiervoor is de AGRONIC MidiVario II uitgerust met een nieuwe bedieningsterminal voorzien van kleurenscherm en procesweergave. De nieuwe CCpilot VA met 7”-touchscreen is uitgerust met handige features zoals een geïntegreerde camera om het proces continue te monitoren en tevens biedt dit de mogelijkheid om gedurende het werk eenvoudig instellingen te wijzigen zonder het werkproces te onderbreken.

Specificaties
BaalmaatBaalvolumePick-up breedteSnijrotor
85 x Ø 88-100 cm. 0,52 m3 - 0,67 m31.50 mtr. - 4 tandrijenJa
FoliestretchersWielenCamerasysteemAantal messen
2x 500 mm.500/50-17Standaard één camera.7 messen
2e camera optioneel(in/uit schakelbaar)
Neem direct contact met ons op