Agronic MidiFix

Agronic MidiFix – persen zonder compromissen

Het doel van Agronic is het ontwikkelen van machines die bijdragen het rendement van uw bedrijf of werkzaamheden. Een hoog rendement gekoppeld aan een hoge capaciteit is de succesfactor.

De Agronic MidiFix vastekamer perswikkelcombinatie voor midi rondebalen beschikt over ”unieke eigenschappen” welke nieuwe maatstaven zet. De Agronic MidiFix is de meest efficiënte en veelzijdige machine die op de markt verkrijgbaar is, ontworpen met eenvoudige, maar efficiënte technieken. Dit resulteert in gebruiksvriendelijkheid en een machine die u kunt vertrouwen in tijden wanneer u prestaties verwacht!

 

Foto's

Producteigenschappen

Vaste perskamer

Het hart van de MidiFix bestaat uit 14 symmetrische perskamerrollen welke een uitzonderlijk hoge persdichtheid garanderen onder alle gewasomstandigheden. Alle rollen zijn gemaakt van hoogkwaliteit staal wat de duurzaamheid positief bevorderd. Alle perskamerrollen zijn uitgevoerd met een agressief profieloppervlak wat zorg draagt voor een optimale rotatie van de baal onder alle omstandigheden en met diverse gewassen. Bovendien zorgt een minimale ruimte tussen de 14 rollen voor minder gewasverlies. Met deze vastekamer midipers kunt u balen persen met een diameter van 0,90 mtr. en een vaste breedte van 0,85 mtr. Ideale hanteerbaarheid van de balen is hierdoor gegarandeerd!

1.70 mtr. brede pick-up met dropfloor 

De Agronic MidiFix is uitgerust met een pick-up met 1.70 mtr. effectieve werkbreedte. In combinatie met een invoersysteem met snijrotor en 7 inschakelbare messen  garandeert dit een onbeperkte gewasopname en uitstekende snijkwaliteit. Gebruikers waarderen de snelle en gelijkmatige gewasopname wat zorgt voor evenredig gevulde balen.

Het invoersysteem van een MidiFix is voorzien van een mechanische slipkoppeling in combinatie met een dropfloor. In geval van verstopping van de rotor kan de dropfloor mechanisch naar onderen geklapt worden voor de doorstroom van het gewas. Nadat de blokkering is opgeheven kan de dropfloor weer eenvoudig in positie gebracht worden.

High-performance baalovername systeem

Het volledig nieuw ontwikkelde wikkelsysteem met ingenieus baalovername systeem zorgt voor een perfecte afstemming van alle arbeidsprocessen. Dit resulteert in een grote capaciteitstoename door minimale stilstand tijdens het verplaatsen van de baal van perskamer naar wikkeltafel. De wikkelaar is uitgerust met twee 500 mm. stretch-units waarmee de baal volgens een vooraf ingesteld aantal lagen snel en doeltreffend gewikkeld wordt.

Bedieningsterminal

Het gebruiksgemak van de machine moet kloppen. Hiervoor is de Agronic MidiFix uitgerust met een nieuwe bedieningsterminal voorzien van kleurenscherm en procesweergave. De nieuwe CCpilot VA met 7”-touchscreen is uitgerust met handige features zoals een geïntegreerde camera om het proces continue te monitoren en tevens biedt dit de mogelijkheid om gedurende het werk eenvoudig instellingen te wijzigen zonder het werkproces te onderbreken.

Balenkantelaar

Met de balenkantelaar legt de machine na het wikkelen de baal automatisch op de zijkant neer. De zijkanten hebben meerdere folielagen, zodat beschadigingen door harde stoppels of vogels
worden voorkomen. Het oppakken van de rechtop geplaatste balen wordt zeer snel uitgevoerd. U kunt de baal van alle kanten laden en heeft geen hydraulisch draaibare klem nodig aan de trekker, want de balen hoeven voor het transport niet te worden gedraaid.

Specificaties
BaalmaatBaalvolumePick-up breedteSnijrotor
85 x Ø 90 cm. 0,55 m31.70 mtr. - 4 tandrijenJa, met dropfloor
FoliestretchersWielenCamerasysteemAantal messen
2x 500 mm.500/50-17Standaard één camera.7 messen
2e camera optioneel(in/uit schakelbaar)
Neem direct contact met ons op