Knoll B.V.

Er staat een gebouw, de nieuwbouw loopt volgens planning! (#BouwUpdate 5)


Categorie:  Over ons
zaterdag 23 maart 2019 om 10:31

Wellicht heeft u als lezer en volger van deze nieuwsberichten over onze nieuwbouw het idee heeft dat er weinig vorderingen zijn aangezien #BouwUpdate 4 dateert van het einde van 2018 bewijst de praktijk het tegendeel. Er is wel degelijk hard gewerkt met een prachtig resultaat. Op het moment van schrijven is het pand nagenoeg dicht en voorzien van al het glas en alle (overhead-)deuren en krijgen we steeds een beter idee van het eindresultaat. 

Onze gezamenlijke doelstelling was om de dakconstructie van het pand voor het einde van 2018 afgerond te hebben om ervoor te zorgen dat winterse omstandigheden geen belemmering voor de werkzaamheden zouden vormen aanvang 2019. Ondanks dat het afronden van het dak nagenoeg gelukt is kunnen we helaas niet zeggen dat we vrij gebleven zijn van hinder door het winterweer. Voor de eerste paar weken van het jaar stond namelijk het storten van de betonvloer op de bovenste verdieping en de winkelverdieping gepland. Door vorst en sneeuw is dit helaas diverse keren uitgesteld waardoor de planning automatisch opschoof.

Gelukkig is dit uiteindelijk allemaal wel gelukt en is op dinsdag 5 februari 2019 deze vloer gestort. Na het storten van deze vloer is deze behandeld met ”Chemtec One” en afgedekt met plastic. Chemtec One weert stof, vormt een afdichting, versterkt de betonmassa en verhoogd de dichtheid, druksterkte en slijtingsweerstand.

De volgende werkzaamheden welke hier op volgden was het plaatsen van de vliesgevel en het glas in de showroom aan de voorzijde van het pand. Door de mannen van SlumpFictorie uit Hoogeveen is hier hard aangewerkt met een prachtig eindresultaat. Zie hiervoor de foto’s bij dit nieuwsbericht.

Tegelijkertijd is ook Kooiker Installatie BV uit Staphorst aan het werk gegaan in het pand. Zij zijn gestart met de voorbereidingen voor het vloerverwarmingssysteem en de elektra welke door vloer geplaatst moet worden. Op dit moment zijn zij nog druk bezig met alle hier opvolgende werkzaamheden wat betreft de elektrische- en technische installatie.

Vervolgens zijn op dinsdag 5 maart 2019 alle overige betonvloeren op de begane grond gestort. Op advies van de JADI Bedrijfsvloeren uit Rijssen mochten deze gedurende 14 dagen niet zwaar belast worden. Dit houdt in dat vanaf week 13 (25 maart) alle werkzaamheden inpandig ook weer volop opgestart worden. Inmiddels zijn in de tussentijd alle deuren en overheaddeuren geplaatst, waardoor het eindresultaat steeds dichterbij komt.

Zoals het nu lijkt volgen we nog steeds de planning met een kleine vertraging ontstaan door de weersomstandigheden. Aankomende periode zal er voornamelijk aan de binnen- en buitenzijde verder gewerkt worden en kunnen we voorzichting starten met de inrichting van de werkplaats en magazijnen. Dit alles geeft een steeds beter een idee van het eindresultaat, waarmee de verhuizing ook steeds dichterbij komt. We houden u op de hoogte hiervan de komende periode!

Bijgaand treft u verschillende foto’s aan van de werkzaamheden de afgelopen periode. Blijf onze website en social media volgens voor de komende #BouwUpdates vanaf de bouwplaats.